Творчий простір Пати Олени Іванівни, вчителя-методиста з інформатики Шосткинської гімназії Сумської області, сертифікований "Учитель-експерт MICROSOFT 2015-2022 рр.", тренер Microsoft 2015/2022.
Третя національна (не)конференція «EdCamp Ukraine - 2017»
29-30 квітня 2017 року м.Харьків

 "Білі ворони" Сумської області
Міністерка освіти Лілія Гриневич, вільне спілкування 
Приємні враження
(Не)конференції «EdCamp» проводяться в усьому світі в новому дискусійному форматі для співтворчості вчителів. У Харкові вона проходитиме два дні, 29 та 30 квітня.
У заході беруть участь понад 650 вчителів зі всієї країни, які пройшли попередню реєстрацію і успішне інтерв'ю.
У відкритті всеукраїнської (не)конференції взяли участь міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.
«Наша місія - бути світлом, висвітлювати дорогу для дітей, які прийшли до нас відкривати світ. Повинна змінюватися школа, повинні змінюватися ми. Я хочу, щоб ми з вами повели за собою тих, хто зневірився в змінах на краще. Я бажаю, щоб «EdCamp» дав вам натхнення, завзятість й щоб ви йшли вперед. Я впевнена - Новій школі бути з кращими вчителями», - зазначила Лілія Гриневич.
В рамках (не)конференції міністр освіти і науки візьме участь у старті національного етапу учительській премії «Global Teachers Prize» - своєрідному «Оскарі» в учительській професії. Вперше у престижного міжнародного конкурсу педагогів буде окремий український етап, а нагородою переможцю або переможниці стануть 100 тис. грн.
Акцентом третьої Всеукраїнської (не)конференції буде реалізація концепції Нової української школи: два дні учасники проживуть в Новій українській школі, будуть досліджувати дев'ять компонентів її формули і десять компетенцій. Вчителям запропонують відмовитися від звичного шаблону, за яким професійний розвиток можливий тільки в інститутах підвищення кваліфікації та післядипломної освіти.
«Розвиток і професійне зростання педагога можуть відбуватися в різних формах і установах, вчителі, якщо хочуть, самі можуть розробляти програми, грунтуючись на здібностях учнів, на власному досвіді. Свобода і незалежність повинні стати найважливішими умовами роботи педагогів, а сама школа - підготовкою не до іспитів, а до життя», - зазначив натхненник руху «EdCamp» в Україні Олександр Елькін.
На учасників (не)конференції чекають сесії від національних і міжнародних експертів в галузі освіти. Педагоги і наукові експерти з різних куточків світу представлять свої незвичайні кейси в стилі TEDx і будуть робити презентації під час сесій. Зокрема, на (не)конференції виступлять дослідник Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) Джованні Порчеллана і офіційний блогер «Microsoft» Марія Петреску. 24 координатори «EdCamp» поділяться досвідом проведення (не)конференцій в регіонах.
Також вчителі зможуть відвідати відкриті уроки на основі збірного 9-го класу - учениць і учнів шкіл Станично-Луганського району. Обговорять можливості інклюзивної освіти, як повернути в школу педагогів-чоловіків, мова також буде йти впро професію майбутнього,  про те, як педагогові не відставати від учнів у поглядах на світ і умінні користуватися технологіями, в тому, як пов'язані реформи освіти і децентралізацііи, які проходять в країні.
 Під час заходу працюватимуть інтерактивні зони: LEGO-роботи, екструдер для переробки пластику, антидискримінаційне колесо та інше. Крім того, педагоги зможуть взяти участь в освітніх квестах і благодійній акції з наповнення шкільних рюкзаків для особливих дітей з України та Польщі разом з міжнародним рухом Flying Bag.
Довідка.
Ініціатива «EdCamp» народилася 2010 року в США. Американські вчителі вирішили створити альтернативний державний спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. З тих пір рух «EdCamp» поширився в 28 країнах. Однією з перших країн, яка приєдналася до американської ініціативи, стала Україна. Велика всеукраїнська (не)конференція «EdCamp» проводиться вже втретє, за два роки в регіонах пройшло 35 подій для місцевих громад, а учасниками руху стали 10 тис. українських педагогів.


1 коментар: